En verden uden papirspild

Papirværk er en dansk, cirkulær papirfabrik. Vi indsamler papiraffald fra virksomheder og institutioner i Danmark og omdanner det til nyt liv. Papir er lavet af træer, som er et af naturens vigtigste elementer. Derfor ser vi papir som en værdifuld ressource, som fortjener at få nyt liv, når det bliver kasseret. Vores produkter er skabt i Danmark af 100% genanvendt papiraffald uden tilsat lim, kemikalier eller træfibre.
Vi kæmper for en verden uden papirspild ved skabe papirprodukter, der er naturlige i udtrykket og er ansvarligt produceret. På den måde holder vi vores CO2 udledning på et minimum, hjælper virksomheder med den cirkulære omstilling og tilbyder vores kunder et bedre, mere ansvarligt og cirkulært alternativ.

Fra køkken til cirkulær papirfabrik

Papirværk er startet af Jonas Thorup Langelund i 2020. Som ansat på en større arbejdsplads oplevede han, hvordan store mængder af papiraffald hver dag blev kasseret. Han blev frustreret, da han efter grundig undersøgelse fandt ud af, at størstedelen ender på forbrændingen eller i udlandet. Han besluttede at gøre noget ved det og ville finde en løsning på at omdanne de kasserede ressourcer til cirkulære papirprodukter til gavn for miljøet og vores natur.
De første seks måneder stod Jonas i sit køkken, hvor de første produkter fik liv og byggestenene til et cirkulært koncept blev lagt. Køkkenet blev for småt, han måtte investere i en større industriblender og leje sig ind i et produktionslokale.
I 2022 blev Jonathan og Sebastian en del af Papirværk, og de tre venner driver i dag Papirværk med en ambition om at bekæmpe papirspild gennem dansk, ansvarlig og cirkulær genanvendelse.

Dansk håndværk

Hos Papirværk brænder vi for det danske håndværk. Alle vores produkter er håndlavede i Danmark og fremstillet gennem en nænsom og omhyggelig produktionsproces. Måske har du selv prøvet at lave papir og kender til det håndværksmæssige arbejde, det kræver at omdanne papir til pulp, få presset og tørret de færdige ark og den efterfølgende behandling. Vores ønske er, at du mærker og fornemmer den kærlighed, vi ligger i vores produktion.