Det globale papirforbrug vil stige frem mod 2032

Det globale papirforbrug vil stige frem mod 2032 - Papirværk

 

Digitale teknologier dominerer vores dagligdag, og det er let at antage, at efterspørgslen efter papir vil falde. Dog viser nylige data fra Statista et andet billede. Det globale forbrug af papir og papirvarer lå i 2021 på 417 millioner tons, og dette tal forventes at stige til 476 millioner tons inden 2032. Selvom det er sandt, at digitaliseringen har reduceret vores afhængighed af papir vil det samlede papirforbrug stige, primært drevet af emballageindustrien.

Kilde: Global paper consumption 2021-2032 | Statista

Blandt forskellige typer af papir og papirvarer fører såkaldt "containerpapir". Containerpapir er normalt fremstillet af genanvendt papir eller træmasse og har forskellige lag - et indre bølgeformet lag og ydre glatte lag. Denne struktur gør emballagen ideel til at absorbere stød, beskytte varer mod skader og give stabilitet til emballagen.

I 2021 blev der globalt forbrugt imponerende 178 millioner tons containerpapir. Undersøgelser foretaget af Statista viser, at denne efterspørgsel vil stige endnu mere og ramme 220 millioner tons inden 2032. Containerpapir spiller en afgørende rolle i produktionen af bølgepap, der blandt andet bruges til emballage. Papir er i dag en nødvendighed og vil fremadrettet have større betydning for vores hverdag samt de produkter, vi bestiller online, som fortsat bliver sendt i kasser og pakker lavet af papirbaserede materialer.


Et vigtigt redskab

Man kunne undre sig over, hvorfor papir stadig spiller en så vigtig rolle i vores liv på trods af den digitale revolution. Papir forbliver en uundværlig del af vores daglige rutiner og finder vej til kontorer, hjem og industrier over hele verden. Selv i vores digitale tidsalder bruges papir til at tage noter, printe dokumenter, fremstille emballage og meget mere.

 

Bagsiden ved øget papirproduktion

Det stigende forbrug af papir og papirvarer rejser et vigtigt spørgsmål: Kan vores planet opretholde niveauet af papirproduktion? Der er et stort arbejde at gøre for at sikre ansvarlig håndtering og genanvendelse for at bevare vores skove. Det er en opgave, der kræver samarbejde på tværs af industrier og en bevidsthed om vores individuelle valg og forbrugsvaner.