Aarhus Teater: Næste skridt i den grønne omstilling - Papirværk

(Allan Aagaard, direktør, Aarhus Teater, og Jonas Thorup Langelund, Papirværk)

Aarhus Teater sætter yderligere skub i den grønne omstilling, når de i samarbejde med Papirværk genanvender 100% af deres papiraffald i Danmark.

”Vi ser det som en styrke, at Papirværk holder til i Danmark og kan reducere vores samlede CO2-aftryk. Desuden er det en gevinst, at de producerer nye papirprodukter til os – af vores eget papiraffald – og uden kemikalier eller tilsætningsstoffer.” – direktør, Allan Aagaard, Aarhus Teater.

På fast ordning afhenter Papirværk teatrets papiraffald og omdanner det løbende til nye produkter tilbage til gæster, medarbejdere og samarbejdspartnere. Med samarbejdet vil Aarhus Teater og Papirværk inspirere byens borgere til et bærdygtigt forbrug og gå forrest i branchen og i den grønne omstilling.

Og ifølge direktør, Allan Aagaard, har et bæredygtigt samarbejde som dette stor prioritet: ”På Aarhus Teater har vi siden 2017 haft en bæredygtighedsstrategi og løbende gjort tiltag til at minimere vores ressourceforbrug. Vi ønsker således at tage vores del af ansvaret for at den grønne omstilling kommer op i gear, så vi styrker genanvendelse og cirkulær økonomi yderligere.”

Læs mere om fast afhentning her.


Sortering i 10 fraktioner

Ifølge den ny affaldsbekendtgørelse, som træder i kraft 1. januar 2023, skal alle virksomheder i Danmark sortere deres affald i minimum 10 fraktioner. Og sortering og genanvendelsen er godt i gang på det over hundrede år gamle teater. I kælderen oser det af orden og papirspanden fra Papirværk fandt hurtigt sin plads blandt metal og plast. De næste måneder vil papirspanden blive fyldt md kasseret papir fra skuespillernes optrædener og medarbejdernes kasseret papir fra møde,- kontor- og printerrum.


Fast afhentning – genanvendelse i Danmark

På fast ordning afhenter Papirværk papiraffaldet hos Aarhus Teater og fra deres værksted i Odense C omdanner det til nye produkter. Ved at bruge et dansk genanvendelsesanlæg til afhentning og produktion styrker Aarhus Teater sit fokus på grøn omstilling og cirkulær økonomi. De kan løbende bestille nye papirprodukter, skabt af deres eget papiraffald, fx deres seneste levering af unikke kort.

Kortene er et grønt alternativ, for de er skabt af 100% genanvendt papiraffald og uden tilsat lim, kemikalier eller cellulose (træfibre). ”Samarbejdet med Papirværk sikrer os, at vores affalds-papir bliver genbrugt og omdannet til nye og brugbare papir-produkter til os selv. Vi bruger jævnligt kommunikationsprodukter af papir, så det giver mening for os og vores grønne bundlinje at udvikle nye cirkulære produkter sammen med Papirværk.”, tilføjer Allan Aagaard.

 
Sammen om at inspirere

”Bæredygtighed og grøn omstilling kan være en kompleks størrelse, men et initiativ som dette giver mening på den lange bane og skal inspirere vores gæster og byens borgere til en grønnere fremtid", tilføjer Allan Aagaard. Sammen har de udviklet inspirationsmateriale, som er opsat rundt på det historiske teater og de mange kort ligger klar til brug.

Hør mere om muligheden for fast afhentning,
kontakt: papirvaerk@papirvaerk.dk